Centaurus A

20 cm f/10 refractor met 14cm f/5 Zeiss Tessar Astrokamera

35 cm f/10 Meade Schmidt-Cassegrain

Lezingen

Centaurus A is de Nijmeegse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde (KNVWS). Centaurus A organiseert lezingen over sterrenkunde, kosmologie. De sprekers zijn vaak als professional verbonden aan onderzoeksinstellingen, maar er zijn onder hen ook enthousiaste liefhebbers die hun verworven kennis en ervaring willen delen met ons brede publiek. De lezingen zijn ook door niet-leden gratis te bezoeken, maar gesterkt door uw lidmaatschap kunnen wij meer organiseren!

Excursies

Centaurus A organiseert zo nu en dan ook excursies naar planetaria, sterrenwachten, congressen, beurzen, musea of overige instellingen met een astronomisch thema. Deze excursies vinden meestal plaats op en zaterdag of zondag.

Waarneemavonden

Tenminste twee maal per jaar organiseert Centaurus A een waarneemavond, uitsluitend toegankelijk voor haar leden. Op deze avonden kan Centaurus A gebruik maken van de twee telescopen (35cm Schmidt-Cassegrain, 20cm refractor) in de koepels van de Radboud Universiteit. Als het weer niet meewerkt, dan hebben de leden de gelegenheid om resultaten van hun eigen waarnemingen uit te wisselen.

Plaats en tijd van lezingen en waarneemavonden

Centaurus A is de afdeling Sterrenkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen bijzonder dankbaar voor de ruimtes die zij ons beschikbaar stellen voor onze activiteiten.

Centaurus A houdt haar lezingen in zaal HG00.308 van het Huygensgebouw aan de Heyendaalseweg 135, 6525AJ te Nijmegen. Waarneemavonden vinden normaal gesproken plaats in de koepels op het dak van het Huygensgebouw. Deze activiteiten houden wij meestal op een dinsdag- of woensdagavond, ongeveer eenmaal per maand. De aanvang is steeds 19:30 uur.
Voor precieze data en tijden van onze activiteiten verwijzen wij u naar ons programma.

Centaurus A is géén publiekssterrenwacht

Zoekt u de Nijmeegse publiekssterrenwacht "Saturnus"? Klik dan hier. Als u informatie wilt over rondleidingen tussen de universiteitstelescopen, klik dan hier.

Heeft u interesse in het lidmaatschap van Centaurus A? Klik hier.